Author Topic: Mercedes w116 300SD Tachometer doesn't work  (Read 753 times)

TranceEternity

  • Newbie
  • Posts: 6
  • W116 Enthusiast
  • Location: Poland
Mercedes w116 300SD Tachometer doesn't work
« on: 06 December 2014, 03:01 AM »
Hi guys,
Please help me my Tachometer doesnt' work
What fix it?

OLDGOLD

  • Enthusiast
  • *
  • Posts: 62
  • W116 Enthusiast
  • Location: Dallas, TX
Re: Mercedes w116 300SD Tachometer doesn't work
« Reply #1 on: 16 June 2019, 01:53 PM »
Just stumbled across your post. I can say that on my 80 300SD, I had to replace Both the tach amp and the sending unit. If these don't fix it, then you could have bigger issues.

Harv

  • Classic
  • **
  • Posts: 392
  • W116 Enthusiast
  • Location: Pgh, PA
Re: Mercedes w116 300SD Tachometer doesn't work
« Reply #2 on: 17 June 2019, 01:53 AM »
99% tach amp.
1980 300SD
1983 240D
2000 E55 AMG

Diesel 617

  • Classic
  • **
  • Posts: 217
  • Location: Illinois
Re: Mercedes w116 300SD Tachometer doesn't work
« Reply #3 on: 23 June 2019, 07:14 PM »
Use the old 2 cent fix. Pull the tacometer off in the engine bay, separate the pin connector from the casing it will pop off with some force, then add 2 or 3 pennys into the cap and reassemble. Cheapest Mercedes fix you will ever encounter.
X3 1980 300SD Blown Heads, trans -Retired
1980 450SEL Parted out
1980 450SEL to Diesel Parted Out
1979 280SE Euro Spec Cloth Seats: Needs Rebuilt head and WUR
1979 300CD Daily Driver


Inventory of w116 Parts
https://www.ebay.com/usr/vintagepartsandstuf